Fysioterapiasta Kela-korvausta 1.5.2025 lähtien

25.04.2025

Tärkeimmät tiedot lyhyesti:

- Neljä käyntikertaa kalenterivuodessa korvataan

- Korvaussumma on 15 euroa kerralta

- Lääkärin lähetettä ei tarvita


 

Alla vielä tarkentavia kysymyksiä:

Tarvitaanko lääkärin lähetettä tai onko siitä hyötyä?

Lääkärin lähete ei ole välttämätön, eikä sillä ole myöskään Kela-korvauksen kannalta merkitystä. Korvattavia käyntejä ei ole neljää enempää tai vähempää, tultiin hoitoon sitten lääkärin lähetteellä tai ilman.

Miten korvaus saadaan?

Asiakas voi hakea korvauksen itse Omakela-verkkopalvelusta tai Kelan lomakkeet täyttämällä ja postittamalla Kelaan. Tai koska olemme Kelan suorakorvauskumppani niin voimme vähentää korvaussumman jo käynnin maksun yhteydessä.

Mutta meillä ei ole vielä keinoa tarkistaa käytettyjen korvauskäyntien määrää, joten on asiakkaan vastuulla tietää, onko hänellä jäljellä oikeutta fysioterapian suorakorvaukseen vai ei. Jos olet asiakkaana jo käyttänyt korvauskäynnit etkä olisi ollut oikeutettu kelakorvaukseen, meillä on oikeus periä tämä korvaussumma sekä laskutuslisä (5€) Kelan evättyä korvaus. Toisin sanoen, jos korvattavat käynnit on jo tältä vuodelta käytetty, palveluntuottajana joudumme perimään vastaanotolla myönnetyn alennuksen asiakkaalta jälkikäteen lisäkulujen kera.

Voiko asiakas saada sv-korvauksen työnantajan järjestämästä fysioterapiasta?

Työntekijä saa suorakorvattavaksi (tai hakemalla korvausta itse Omakelasta) ainoastaan itse maksamansa omavastuuosuuden. SV-korvaus siis edellyttää, että työntekijä on maksanut omavastuuosuuden palvelusta. Jos työntekijä maksaa hoitotapahtuman kokonaan työnantajan järjestämällä etuudella (E-passi, Smartum, Edenred), ei työntekijälle synny oikeutta fysioterapian Kela-korvaukseen.

Jos palvelun maksaa kokonaan työnantaja, voi työnantaja hakea näistä kustannuksista Kela-korvauksen Kelalta työntekijän antaman valtakirjan perusteella. Jos työntekijä ei anna valtakirjaa, ei työnantajakaan saa tätä korvausta.

Jos palvelu Kela-korvataan jo työntekijälle maksuttomana työterveyshuoltona, ei työnantaja saa samasta hoidosta erillistä fysioterapian Kela-korvausta valtakirjallakaan.

Voiko asiakas saada sv-korvauksen lisäksi myös kotitalousvähennyksen fysioterapiasta?

Kyllä voi, mutta kotitalousvähennystä ei voi hakea saadun Kela-korvauksen osalta. Kotitalousvähennyksen ja Kelan sv-korvauksen voi yhdistää, mutta vain siltä osin, kuin palvelun on lopulta maksanut itse. 

Käytämme evästeitä mahdollistaaksemme verkkosivustomme asianmukaisen toiminnan ja turvallisuuden sekä tarjotaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

Edistyneet asetukset

Voit muokata evästeasetuksiasi täällä. Ota käyttöön tai poista käytöstä seuraavat kategoriat ja tallenna valintasi.